Aandeelhouders

Raad van commissarissen

Nederlandse Investeringsinstelling

De Raad van Commissarissen van NLII houdt, namens de aandeelhouders, toezicht op het bestuur.

Sarah Russell


Mevrouw Russell is sinds 2010 CEO van AEGON Asset Management. Hiervoor bekleedde zij verschillende functies binnen ABN AMRO, als laatste als Senior Executive Vice President en Chief Executive Officer bij ABN AMRO Asset Management. 

 

Mevrouw Russell bekleedt een aantal non-executive director posities en is momenteel lid van de Raad van Commissarissen van Nordea Bank AB, Zweden.

Jan van RutteDe heer van Rutte heeft diverse functies in de bancaire wereld vervuld. Vanaf 2010 was hij CFO en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van de nieuwe ABN AMRO Groep, die tot stand kwam na de fusie tussen Fortis en ABN AMRO. Na zijn pensionering, tussen november 2013 en mei 2014 is de heer van Rutte door de Minister van Economische Zaken aangesteld als kwartiermaker om voorbereidingen te treffen voor het opzetten van een Nederlandse Investeringsinstelling.

 

Momenteel is hij onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van SNS Bank N.V. en lid van de Raad van Commissarissen van Bank Nederlandse Gemeenten N.V. en Ormit Holding B.V.

Rein Willems - voorzitterDe heer Willems bekleedde tal van functies bij de Koninklijke/Shell Groep, vanaf 2003 tot aan zijn pensionering in 2007 als president-directeur van Shell Nederland B.V. 

Momenteel is hij onder meer voorzitter van de RvC van Essent B.V. en Van Leeuwen Buizen groep B.V.. Daarnaast is hij lid van de Advisory Board Responsible Investment van PGGM vermogensbeheer.