Lange termijn financieringsmogelijkheden

Financiering

Nederlandse Investeringsinstelling

NLII werkt aan het realiseren van nieuwe financieringsmogelijkheden voor Nederlandse sectoren, projecten en ondernemingen. NLII richt zich daarbij op het onderzoeken van mogelijkheden van financiering binnen verschillende maatschappelijk relevante thema’s. Momenteel zijn dat MKB bedrijfsfinanciering, Energietransitie en Verduurzaming, Onderwijshuisvesting, Zorg en Wonen.

Wat kunnen wij voor u betekenen

NLII verstrekt zelf geen financiering. NLII werkt aan oplossingen waarmee financiering, meestal via een fonds, van specifieke sectoren, projecten en ondernemingen mogelijk wordt gemaakt. Wanneer NLII financieringsvragen ontvangt wordt bekeken of deze vraag bij een reeds bestaande financieringsoplossing past en verwijst NLII door naar de partij (beheerder) die de oplossing uitvoert. Wanneer dit niet het geval is wordt bekeken of de financieringsvraag onderdeel kan zijn van een nieuwe oplossing. 

NLII identificeert en structureert financieringsoplossingen voor Nederlandse projecten en ondernemingen waar in de huidige marktomgeving onvoldoende financieringsopties aanwezig zijn of waar institutionele beleggers nog geen rol spelen.

lees meer
Henk Kamp, Oud-minister van Economische Zaken
"Met de oprichting van het Achtergestelde leningen fonds en het Bedrijfsleningen fonds zet NLII een belangrijke stap om de Nederlandse economie structureel te versterken".
Henk Kamp, Oud-minister van Economische Zaken

Contact

NLII heeft regelmatig contact met verschillende partijen over de vraag naar financiering en de afwezigheid en/of beperkingen van de bestaande opties. Indien u met ons in contact wilt komen en mogelijke financieringsproposities wilt bespreken dan kunt u contact opnemen via info@nlii.nl